fbpx

Träna flexibelt med kroppsviktsträning

Kroppsviktsträning en väldigt flexibel träningsform i jämförelse med att jobba med träningsmaskiner. Du använder din kropp som redskap eller med hjälp av ett mindre redskap och du kan träna högintensivt, lågintensivt, uthållighetsträning eller styrketräning – du väljer. Bra träningsform för att  undvika skaderisker och underlätta teknikträning. 

Fördelar med kroppsviktsträning

Fördelarna med kroppsviktsträning är många. Du kan utföra den nästan var som helst, du minimerar risken för skador, du förbättrar din smidighet, balans, kondition och ökar muskelstyrkan. Träningen ger även mer energi och vitalitet. Den gör också så att kroppens energiförbrukning ökar och så även förbränningen av onödigt kroppsfett. 

Få hållbara resultat

Du bör träna kontinuerligt för bästa resultat, så tänk på att aktivera dig på något sätt varje dag. Om du ska kunna tillgodose dig  träningens alla fördelar bör du träna mer än två gånger i veckan(vi rekommenderar minst 3. Tränar du mindre bibehåller du bara det du har eller tappar de träningsresultat som du redan har uppnått. Tränar du inte alls och har ett stillasittande jobb ökar risken för ohälsa i framtiden. Men som med all träning så handlar det mer om ett maratonlopp än om ett sprintlopp dvs du behöver göra det regelbundet för att känna av effekterna. Du kommer få en bättre kondition och styrka som en effekt av Fitmibos träning.

Alla kan träna med oss

Allt du behöver är din egna kropp och 1 kvm antingen inomhus eller utomhus. Våra pass består av cirkelträning med egen kroppsvikt. Alla övningar kan du enkelt göra hemma, på gymmet eller varför inte utomhus när så vädret tillåter. Våra pass är uppbyggda på cirkelträning där du utför ett antal bestämda övningar utan vila emellan. Det höjer intensiteten på träningen och gör att styrkan och konditionen utmanas. En populär träningsform som motionärer och idrottare använder sig av för att komma i form. Fitmibos pass är uppbyggda på  tidsintervall, 40 sek arbete och 20 sek vila med 6 övningar i ett varv, sedan får du vila.

All din tidigare träningserfarenhet, skadehistorik, nuvarande fysiska status kommer att påverka din förmåga att göra övningarna. Det som är viktigt att ta med sig är att du själv kan reglera övningens svårighetsgrad genom att prova med några enkla justeringar. 

Tränings tips

Kan du stå i en annan position eller röra dig i ett annat rörelseomfång.

 Kan du prova att göra övningen långsammare eller snabbare? Hastighet påverkar musklernas aktivering och kan göra övningen lättare eller svårare.

Det du eftersöker i övningarna är framgång. En känsla av flow utan hack i cd-skivan. Känslan av att det känns bra är ofta den rätta känslan. Kännetecknas av följsamhet, kontroll och elasticitet.

Vid smärta på grund av skada försök att göra en liknande övning eller en förändring i ovanstående punkter. En liten förändring kan göra att övningen känns bra på grund av annan ledvinkel, andra muskler som aktiveras, någonting att hålla i som skapar trygghet och mer stabilitet.

5. Ha tålamod, redan andra passet med samma övningar kommer kännas bättre. Du lärde dig inte cykla direkt? Eller hur? Desto fler träningsformer du testar desto bättre kroppskontroll och medvetenhet om din egna kropp får du.

Välkommen tillbaka Snygging!