fbpx

Tips till dig som är nybörjare

Tips till dig som är nybörjare

Var beredd på att det inte kommer vara någon dans på rosor! Ge inte upp, ta babykliv framåt istället för jättekliv. Alla har vi varit nybörjare men med tiden så kommer du få resultat. Du har säkert hört att Rom inte byggdes på en dag. Kom ihåg att det är ett marathon inte en sprint. Träning och motion är något du ska hålla på med hela livet så ha inte bråttom.

Se till att omge dig med människor som tränar eller lever hälsosamt. Du blir som du umgås. Hitta en träningskompis. Håll dig ifrån dem som klagar, stjäl energi och som inte vill stötta dig i din resa. Ofta är det för att de inte orkar och själva har drivkraften som du har. Därför hackar de på dig.

Planera in din träning i kalendern. Gör saker och ting enkelt till att börja med. Resultatet kommer inte påverkas av om du äter vanlig havregryn eller fiber havregryn. Det kommer inte heller nämnvärt påverkas om du går powerwalks före eller efter frukost.

Varför slutade du träna förra gången? Motgång? Var det för jobbigt? Fel träningsform? Ursäkter? Gick du ut för hårt? Ta med dig ditt varför och tänk ut en plan B om du skulle falla tillbaka och sluta träna pågrund av den anledningen.

Sätt upp enkla mål till att starta med. Inte rimligt att sätta upp som mål att göra en svensk klassiker när du inte tränat på 4 år. Som upplagt för att misslyckas. Sätt istället upp ett mer rimligt mål att du ska träna 2 gånger i veckan i 3 månader tex.

Välkommen tillbaka Snygging!