fbpx


Puls och träning

puls-träning-äldre-kvinna-tränar-kollar-sin-puls

För att förbättra konditionen behövs hårdare träning och högre puls

Nära 50% har en hälsofarligt dålig kondition

Idag har många problem med att deras kondition är på en låg nivå och det påverkar oss i vårat vardagsliv, det är jobbigt att hänga med i våra barns tempo i lekparken,  syrgasen måste fram när vi ska spela padel med vännerna och trapporna till jobbet kan vara jobbigt. Kondition som definieras förmågan att utföra ett långvarigt arbete med många muskelgrupper under en längre tid. Exempel på konditionsträning är skidor, cirkelträning, löpning, roddmaskin, fotboll och padel. Forskning visar på att nära 50% av Sveriges arbetsföra befolkning har en hälsofarligt dålig kondition och den har drastiskt försämrats sista 20 åren. Vi tränar mer än någonsin men vår vardagsmotion är mer stillasittande än någonsin, så där behöver vi alla förbättra oss. https://www.forskning.se/2018/11/21/nara-halften-har-farligt-dalig-kondition/ 

När du tränar med Fitmibos hemmaträning så tränar du både din kondition och styrka. Om din puls går upp över din vilopuls så tränar du konditionen därför kan du se att promenader, lek med barnen, cykla, och springa till bussen är aktiviteter som gör att du bibehåller konditionen på den nivå du har den på, den blir inte sämre hur som helst. När du vill förbättra den så krävs hårdare arbete, högre puls och hårdare träning.

 

Låg intensitet; under 60% av max hjärtfrekvens.

Medel intensitet; mellan 60-80 av max hjärtfrekvens.

Hög intensitet; över 80 av max hjärtfrekvens.När du tränar med Fitmibo så kommer du ligga på en låg och medel intensitet mest, ibland snuddar du på hög intensitet. Detta medför att du under Fitmibo 30 minuters träningspass får bättre kondition vilket är positivt. Tränar du våra pass 3 gånger i veckan så kommer din kondition hastigt förbättras. 

Vad händer när vi tränar kondition?

Hjärtas slagvolym ökar, hållfastheten hos skelett och ledbrosk ökar, lungornas kapacitet förbättras, blodets förmåga att transportera syre ökar, dina blodfetter påverkas positivt, stresståligheten ökar eftersom du förbättrar din fysik så är det logiskt att du tacklar fysik och psykisk stress på ett bättre sätt, antalet kapillärer (småblodkärl) ökar samt bättre förmåga att ta hand om mjölksyra vid ansträngning ökar. din vilopuls blir bättre, Du minskar risken att få utveckling av hjärt och kärlsjukdomar, vidare så klarar du av vardagen bättre om du har en bra kondition, Du frigör hormoner som endorfiner och oxytocin. Puls och träning ger dig många hälsofördelar som du förstår. 

Konditionen är något du förbättrar över tid, så se till att så ofta som möjligt höja din puls. Fitmibo hemmaträning är ett utmärkt sätt att förbättra sin kondition på. 

Lycka till!

 

puls-hjärta-träning
man-drar-barn-på-skidor-träning-puls

Välkommen tillbaka Snygging!