fbpx

F i t m i b o

Bloggen av
Robin & Jennifer

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på google

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 tips till att komma igång med din träning!

Är du sugen på att komma igång med din träning efter corona pandemin och känner dig driven av komma igång efter nyårslöften? Ibland kan det kännas trögt och jobbigt i början, speciellt om man inte är van att träna sedan tidigare. Du behöver inte oroa dig mer, Fitmibo ger dig 8 härliga tips på hur DU kan komma igång med träningen och nå dina mål!

1. Hitta det som driver dig!

Det första frågan som du måste ställa dig själv är varför du vill börja träna. Det är inte alltid lätt i början att rannsaka sig själv men du måste hitta det som driver dig. Vill du gå ner i vikt? Vill du vara en aktiv person? Eller kanske få en bättre självkänsla. Alla människor har olika drivkrafter och prioriteringar angående träning, därför är det viktig att du tänker till ordentligt till varför du just vill börja träna och va mer specifik som möjligt för att lättare hitta motivation till att nå dina  mål genom träningen.  

2. Sök information!

Ju mer vi vet om saker, desto mer väcks vår intresse. Tack vare det nya teknologin finns det gott om information och inspiration om träningstips, motivation och kostråd på nätet. Kunskap är makt, Ju mer koll du har om dessa saker blir det också enklare och roligare att genomföra träningen. Även här på Unifys hemsida har vi många störtsköna tips och tricks att ta del av. 

3. Anlita en PT! 

“If you think wellness is expensive, try illness” 

Detta kan låta lite klyschigt men ibland kan det behövas en personlig tränare  för att motivera och leda dig genom träningen. Att ta utnyttja en PT är ett effektivt sätt att nå dina mål och det är viktigt att man utför de med rätt teknik så att man inte skadar sig. Det är ju trots allt en investering du gör i dig själv som du kommer att ha glädje av länge i livet. Du behöver dessutom inte planera dina träningspass själv utan du får allt serverat.

4. Börja sakta!

Ett misstag som många gör i början är att köra för hårt och pressa sig själva för hårt. Om du som nybörjare börjar träna fem dagar i veckan är det med största sannolikhet att du håller motivationen några dagar för att sedan ge upp eftersom det blir för jobbigt. Ett tips är att planera istället din träning realistiskt så att den verkligen blir av. Trappa upp försiktigt. Sätt fasta tider och bestäm att det är din egen tid som är viktig att prioritera. Rutiner gör det lättare att hålla uppe träningen. 

5. Skaffa en träningspartner!

Ju fler man är, desto enklare. Då kan ni motivera varandra, speciellt de dagar du inte har lust att träna. Har man en träningspartner blir träningen roligare samtidigt motiverande vilket blir till en anledning att se fram emot passen. 

6. Belöna dig själv

Sätt upp små delmål med din träning och belöna dig själv när du lyckas. Belöningen kan till exempel vara att köpa nya träningskläder, på så sätt registreras det i hjärnan att denna typ av handling belönas vilket i sin tur skapar motivation. 

7. Träningen måste vara rolig

För att hålla din träningsrutin långsiktigt behöver den vara rolig. Hitta den träningsform som du gillar, då kommer du att lyckas. Det kan ta en stund innan du hittar vad som passar just dig men det allra bästa är att testa sig fram.

8. När det känns jobbigt…

Tänk på känslan du brukar ha när träningspasset är färdigt – hur stark, pigg och nöjd du brukar känna dig. Oftast så  mår man väldigt bra efter ett träningspass och den känslan kan vara till hjälp när du känner dig omotiverad att ta dig till gymmet.

Relaterade Artiklar

Inte medlem hos oss än?

Välkommen tillbaka Snygging!