fbpx

F i t m i b o

Bloggen av
Robin & Jennifer

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på google

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varför promenader är så bra vid viktnedgång och för en bra hälsa?

Promenader är lika lättillgängligt som snabbmat är idag! 

Promenader är enkelt, lättillgängligt och effektivt för att förbättra din hälsa. Det du behöver göra är att promenera. Jag tror du känner igen dig , att när du har gått en promenad så är du piggare och har mer energi, du kanske kommer på en idé under promenaden?

Så varför går vi så få steg? fastän det är så bra för oss? Bra fråga, ett av svaren skulle kunna vara att det är mycket skönare och mer bekvämt att ligga hemma och ta det lugnt i soffan framför Netflix. Framför allt nu under vintermånaderna när det är kallt och rått ute. Sedan så har många av oss stillasittande arbeten och det påverkar också såklart. 

Jag räknade på att skulle du gå 10000 steg per dag så skulle du göra av med 182000 kalorier på ett år. Skulle du istället ta 4000 steg så skulle du göra av med 72000 kalorier på ett år. 

Givetvis avgörs din kalorieförbrukning av ålder, kön, vikt, längd, muskelmassa och hur snabbt du går, men ni förstår vilken skillnad detta gör.

Vi är duktiga att gå på crosstrainer och löpband på gymmet, fast det är där eller hemma vi ska köra styrketräning i cirkelträningsform eller klassisk styrketräning. Promenader är ju bättre att göra i vardagen, Gå till gymmet, parkera bilen längst bort när du handlar, ta en lördags promenad med familjen. Gör det till en vana att använda benen som redskap så ofta som möjligt. 

Fördelar med promenader 

1. Du blir piggare och gladare 

2. Du kan få bättre kondition med raska promenader 

3. Du ökar din energiförbrukning 

4. Förena nytta med nöje, ta en promenad med en vän. 

Vad kan du göra för att göra promenaden med njutbar? 

Gå med en vän eller familjen. Lyssna på din favoritpodd eller Spotify. Gå så snabbt du kan, Släng på dig en viktväst eller vikter runt fotlederna. Du kan också variera dina promenadstråk. Det finns så mycket att göra. Nu ser du till att bli bättre på att ta promenader, det är ett grymt verktyg mot att gå ned i vikt och för att bibehålla en god hälsa. 

 

Relaterade Artiklar

Inte medlem hos oss än?

Välkommen tillbaka Snygging!