fbpx

F i t m i b o

Bloggen av
Robin & Jennifer

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på google

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Träningens effekter?

1. STRESSREDUCERANDE 

Regelbunden träning minskar stress. En vanlig ond spiral sker när livet blir stressigt och man då inte känner att en hinner med att träna, vilket höjer stressupplevelsen ytterligare. Om du känner dig väldigt stressad kan det vara välgörande med ett lugnare träningspass eller en promenad den dagen, men långsiktigt visar alltså forskning att träning minskar stress.  

2. MINSKAR MILD TILL MÅTTLIG DEPRESSION

Träning kan minska mild till måttlig depression och höja livskvalitén. Det innebär inte att depression beror på inaktivitet, men att om du lider av enklare former av depression och nedstämdhet så kan du må bättre genom att röra på dig, även när det tar emot på grund av sjukdomens symtom. Dessutom minskar du risken för att drabbas av depressioner om du lever ett aktivt liv.  

3. MINSKAR RISKEN FÖR DIABETES TYP 2

Träning kan minska risken för att utveckla en av våra stora folksjukdomar, nämligen diabetes typ 2. Detta sker bland annat genom att träning. Förbättrar den metabola kontrollen.

4. DU KLARAR AV VARDAGEN BÄTTRE

Träning gör dig mer rustad för vardagens krav, som att bära hem matkassar, leka med barnen eller klara dig om du skulle vara med om en olycka eller behöva fly. 

5. GER BÄTTRE SJÄLVFÖRTROENDE

Personer som tränar upplever ofta, förutom ett ökat generellt välbefinnande,

6. GÖR DET LÄTTARE ATT HÅLLA EN HÄLSOSAM VIKT

Träning och kost går hand i hand och många upplever att det är enklare att äta bra när man samtidigt rör på sig.

7. GER METABOL HÄLSA

Omsättningen av energi, kolhydrater, protein och fett förbättras genom fysisk aktivitet. Det minskar risken för diabetes typ 2 som nämndes ovan, men även andra metabola sjukdomar och tillstånd. 

8. GER FÖRHÖJD KREATIVITET OCH KONCENTRATIONSFÖRMÅGA

Graden av kreativitet och koncentrations förmågan ökar vid träning.

9. GER BÄTTRE SÖMN

Träning förbättrar sömnkvaliteten. Däremot upplever många att intensiv träning precis innan man lägger sig gör det svårt att somna. Se till att ha lite tid efter tärningen för att hinna äta och varva ner ordentligt innan du lägger dig.

10. GER ÖKAD FÖRVÄNTAD LIVSLÄNGD

Samtliga av kroppens organ gynnas av träning och fysisk aktivitet. Detta gör att du genom att träna höjer din livslängd.

Relaterade Artiklar

Inte medlem hos oss än?

Välkommen tillbaka Snygging!