fbpx

F i t m i b o

Bloggen av
Robin & Jennifer

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på google

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Är ett sexpack ett tecken på att du är vältränad?

Är du vältränad bara för att du har ett synligt sexpack på magen?

Låt oss släcka denna falska ide om att bara för att du har ett sexpack på mage så är du vältränad. Tyvärr symboliseras ett synligt sexpack till att hen är vältränad och hälsosam. Har du ett sexpack så har du lågt kroppsfett och också säkert bra genetik. Det krävs en strikt kosthållning för att få fram rutorna. Träning kommer göra att att du blir starkare runt din core och får större eller mindre volym runt om core beroende på hur du tränar. Det kommer inte få fram dina magrutor för det sker i köket, det är underhudsfettet som är i vägen. Många som tränar regelbundet har magrutor under underhudsfettet men vår livsstil med mycket stillasittande och för mycket mat gör att de inte visar sig.
Hur mycket fett måste man bli av med innan magrutorna syns då? ja, under 15% kroppsfett hos män och 25% hos kvinnor brukar man kunna urskilja lite linjer över magen, särskilt i bra belysning, Ner mot 10% (15-18%) för kvinnor brukar de flesta ha synliga magrutor men man måste ner ett par % till innan man börjar få det riktigt deffade utseendet.
 
Summering 
1.Ett sexpack på mage säger ingenting om att du är vältränad 

2.Du måste ner på lågt kroppsfett 

3.Ljus, filter, redigeringsappar och vinklar lurar oss dagligen på sociala medier
 
4.Det krävs uppoffring om vi vill ha de här rutorna i köket och med rörelse 
 

Relaterade Artiklar

Inte medlem hos oss än?

Välkommen tillbaka Snygging!