fbpx

F i t m i b o

Bloggen av
Robin & Jennifer

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på google

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kan du punktförbränna fett?

Kan man punktförbränna ?

 

Är detta sant eller en myt? Det är absolut en myt? Det hade ju varit nice om du kunde bestämma vart fettet ska tas först ifrån. Om du nu vill bli av med fettmassa. Riktigt så fungerar det inte. Men har du mycket fett runt mage nås kommer det vart efter plockas därifrån också så länge du hänger i och ligger på ett kalorieunderskott. Det funkar alltså inte att ligga och pumpa situps för att förbränna fett där.  Har du hormonstörningar så kan det bli svårt att tappa fett. Tex: är du stressad och sover dåligt så ökar produktionen av kortisol som ökar inlagringen av fett. 

 

Sömnbrist minskar också halten av tillväxthormon, vilket leder till att kroppen får svårare att förbränna fett och bygga muskler.

Äter du väldigt mycket kolhydrater producerar kroppen ett överflöd av insulin. I längden kan detta göra dig insulinresistent, vilket i sin tur leder till att kroppen lagrar fett.Det bestäms av dina gener, hormoner och andra saker du inte kan påverka.

 

 

Sammanfattningsvis  

Träna både styrka och kondition för att bränna fett 

Ligg på ett kalorieunderskott 

Ha tålamod

Det finns ingen magisk metod som vi ofta vill ha TV-shoppade redskap och speciella övingar 

 

Prova på ett Fitmibo träningspass

Relaterade Artiklar

Inte medlem hos oss än?

Välkommen tillbaka Snygging!