fbpx

F i t m i b o

Bloggen av
Robin & Jennifer

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på google

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vad finns det för fördelar med rörlighetsträning?

 

 

 

 

 Use it or loose it! Mobilitet handlar lika mycket om styrka och koordination. Fördelen blir att om du tränar din rörlighet för att utföra ett knäböj så kommer du varje morgon kunna knyta skorna och ta på dig skorna utan problem! Du kan resa dig upp ur sängen och leka med dina barn utan att känna dig stel som en pinne!

 

  

Få bättre teknik i de övningar som du tränar! Du kommer dessutom kunna prestera bättre i och med att du blir rörligare det ger dig större räckvidd och du kan producera mer kraft! Men desto rörligare desto större krav ställs pà din stabilitet!

 

 

Tänk tillbaka pà din barndom, va du stel då? Eller rörde du dig obehindrad i skogen och lekte i din nybyggda koja? Tänk att få tillbaka den känslan att inte ha ont och va stel! Vad är skillnaden på dig nu och där du var barn? Du rör dig troligtvis mindre och inte lika varierat!

 

 

Skadeförebyggande! Bygger du bara muskelmassa och struntar i rörlighetsträningen så kommer du bygga större kollagen strukturer. Kollagen är ett fiberprotein som b.l.a. våra muskler är uppbyggda av som kommer att förhindra att du kan ta ut fullt rörelseutslag i leden. Hård, spänd, oelastisk vävnad ökar risken för bristningar, stukningar och överbelastningsskador.

 

 

Få en bättre hållning! Ja det stämmer! Exempel sitter du och arbetar på ett kontor i flera år så kommer kroppen forma sig med framåtroterade axlar, korta bröstmuskler och stel bröstrygg. Har du dessutom kostym på dig varje dag så blir det ännu värre. Smarta övningar och kontinuitet i din träning kommer göra att du inte hamnar i den positionen permanent!

 

 

Träningspass

Relaterade Artiklar

Inte medlem hos oss än?

Välkommen tillbaka Snygging!