fbpx

F i t m i b o

Bloggen av
Robin & Jennifer

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på google

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Gillar du kesobröd?

Kesobröd

Nyttigt, enkelt att göra och gott.

Kesobullar

  • 250 g keso
  • 5 dl havregryn
  • 4 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • Garnering, frö du tycker om

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Lägg alla ingredienser i en skål och blanda ihop .Använd händerna för att forma till sex lika stora bullar.
3. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt och toppa med dina frö. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter, tills bullarna fått fin färg och släpper lätt från bakpapperet. Låt gärna svalna helt innan de äts med goda pålägg eller som de är.

Tankar om bröd

Många är rädda för att äta bröd, många tänker att det är onyttigt och innehåller mycket kolhydrater. Det finns absolut “onyttigt bröd och många brödsorter är tomma kalorier. Du får i dig energi men ingen näring, Det är dessutom väldigt gott vilket ökar chanserna att du äter många mackor. Men bröd är inte farligt och gör inte automatiskt att du går upp i vikt. Ibland tror vi att det är djävulen himself. 

Detta bröd är fullproppat med protein i form av keso, ägg och havregryn. Mättande, nyttigt och väldigt gott. Keso 11 g protein per 100 gram. Ägg ger 13 g protein per 100 gram. Havregryn ger 13 g protein per 100 gram.

Vi på fitmibo vill med vår onlinetjänst bidra till en förändrad livsstil där vi försöker uppnå välmående.

Relaterade Artiklar

Inte medlem hos oss än?

Välkommen tillbaka Snygging!