fbpx

F i t m i b o

Bloggen av
Robin & Jennifer

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på google

1 reaktion på ”Hur viktigt är vardagsmotion?”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hur viktigt är vardagsmotion?

Hej alla Fitmibo krigare

Vardagsmotion

Många tror att de lever en aktiv livsstil för att de tränar 5 gånger i veckan. Faktum är att vuxna sitter i genomsnitt 9 timmar per dag. Du hörde rätt.

 

Många tror att de lever en aktiv livsstil för att de tränar 5 gånger i veckan. Faktum är att vuxna sitter i genomsnitt 9 timmar per dag. Du hörde rätt. Samt att bara 7% rör sig enligt rekommendationerna, detta är då en orsakskomponent till många välfärdssjukdomar Vårt stillasittande. Våra kroppar är trots allt konstruerade för rörelse. När vi rör på oss så aktiveras stora muskelgrupper, vår blodcirkulation kommer igång, vi blir piggare och det blir lättare att koncentrera oss. Detta är bara några få positiva effekter som vi får. Ung som gammal har nytta av motion. 

Vad kan vi göra för att motverka stillasittandet som är vår tids nya rökning? 

Ordet stavas VARDAGSMOTION. Är motion som varken kräver träningskläder eller utrustning

Det är det du gör i vardagen. Du har säkert hört det förr. Men det är så viktigt att göra rätt val och ta varje chans till vardagsmotion. Bra exempel är att ta trapporna istället för hissen, parkera bilen längre bort när du ska handla mat, gå en busshållplats längre, ta en lunchpromenad på jobbet, knyt skorna istället för att använda skohorn, gå 10000 steg om dagen, gör 10 knäböj en gång i timmen. 

Vår hälsa påverkas mer av vår vardagsmotion än vad den gör av vår träning, detta är för att vardagsmotionen kan du påverka i större utsträckning tidsmässigt. Faktum är att våra förfäder som levde på savannen hade väldigt mycket vardagsmotion. Men idag ska vi sätta på oss speciella kläder och ta oss till gymmet för att träna. Det behöver inte vara så komplicerat, vi kan bli vältränade ändå. 

Vi önskar dig varmt lycka till med vardagsmotionen! 

Relaterade Artiklar

Inte medlem hos oss än?

Välkommen tillbaka Snygging!