fbpx

F i t m i b o

Bloggen av
Robin & Jennifer

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på google

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Övervikt är direkt farligt för hälsan

Hej alla Fitmibo krigare

Jag vill belysa i detta inlägg att det är viktigt att du själv trivs och känner dig nöjd med din kropp. Strunt i vad andra tycker och tänker. En del hormonstörningar pågrund av diverse olika problem kan också göra din resa svårare. Men resan till att uppnå sin målbild av sig själv är ändå möjlig, men du kanske får jobba hårdare än alla andra.

Övervikt är en stor orsak till många folksjukdomar

Idag vill vi upplysa farligheterna med övervikt ur ett hälsoperspektiv. Vi bör motionera, träna och äta rätt för att minska risken för att drabbas av dessa folksjukdomar. Vi gör detta för vår egen skull så vi kan tackla livet när det behövs. Motion, träning och kosthållning är 3 pusselbitar för att må bra. 

Att ha övervikt eller fetma innebär en ökad risk för att drabbas av olika sjukdomar, till exempel typ 2-diabetes, högt blodtryck, höga blodfetter och hjärt- och kärlsjukdomar. Fetma ökar också risken för vissa cancerformer, till exempel bröstcancer och prostatacancer. Fetma kan även göra det svårare för kvinnor att bli gravida. Ledförslitning och urininkontinens är också vanligare bland personer med fetma än bland normalviktiga. Din kondition är också ofta nedsatt vid en övervikt och allt du gör dagligen kommer kräva mer energi vilket såklart inte är positivt. 

Hur vet du om du är överviktig? 

Det finns ett namn som heter BMI som betyder Body Mass index. Det är ett värde som du får från relationen mellan vikten och längden. Detta värde går att diskutera och är inte det bästa måttet även om det absolut kan användas. Det spelar stor roll vart fettet sitter. Mycket av det farliga fettet sitter runt buken därför kan du ta mått runt magen för att se om du ligger i riskzonen. 

Läs mer här: https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa–miljo/sjukdomar-allergier-och-halsa/overvikt-och-fetma/

Fitmibo 6 bästa tips för att hålla vikten eller att undvika övervikt

Se till att gå 10000 steg varje dag 

Se till att träna minst 30 minuter 3 gånger i veckan

Ät efter tallriksmodellen  https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa–miljo/kostrad-och-matvanor/tallriksmodellen/

Gör matlådor och ät istället för att äta ute på resturang eller snabbmatskedja

Ät en portion istället för två

Styrketräna dina muskler på något sätt. Styrketräning, cirkelträning, crossfit, kampsport.

Relaterade Artiklar

Inte medlem hos oss än?

Välkommen tillbaka Snygging!