fbpx

F i t m i b o

Bloggen av
Robin & Jennifer

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på google

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Smart mål

Smart mål

Hej alla Fitmibo krigare!

Denna vecka kommer du få veta mer om hur du kan sätta ett SMART mål?

Vad är definitionen av motivation? 

motivation (av motiv), psykologisk term för de faktorer hos individen som väcker, formar och riktar beteendet mot olika mål.

Specifikt

Vad har du för mål? Det räcker inte med att säga att du vill bli stark eller vill gå ned i vikt. Du har ett mål men det är inte ett dugg specifikt. Därför behöver du få fram vad det betyder att vara stark? Är det att du vill känna en speciell känsla eller att du kan klara av en speciell övning? 

Mätbart 

Hur kan du mäta förändringen/resultatet? Ta som exempel: Du ska äta havregrynsgröt till frukost och köra morgongymnastik varje dag i 5 minuter. Detta skall du göra i en månad. Det är ett mål som ät mätbart. 

Attraktivt 

Är det din inre motivation eller yttre motivation som har tagit fram det här målet? Tycker du själv att det är ett spännande mål eller har du det för att din bästa vän också har det målet? 

Realistiskt 

Hur realistiskt är målet? Säg att du sätter upp målet att du ska träna sex gånger i veckan och ha med dig matlåda 5 dagar i veckan. Du har tidigare tränat 1 gång i veckan och haft med dig matlåda en gång i veckan. Du har 2 barn och ett hus att ta hand om. Är målet realistiskt? 

Tidsbestämt 

När du har ett mål så kan det vara en god ide att sätta en tidbestämmelse på när målet ska vara uppfyllt. Med indelning på delmål som sedan ska leda till et huvudmål. Denna tidsperiod kan sträcka sig i månader eller år. Det jag också tycker är viktigt är att du har en plan vad som händer efter du har uppfyllt målet? Vad händer då? Hälsa och kost handlar om att göra små insatser regelbundet för resten av ditt liv. 

Accepterande 

Det är väldigt viktigt att man kan stå bakom sina mål och därmed acceptera dess innebörd. 

Nu blir din uppgift att sätta ett SMART MÅL. 

Jag hoppas detta nyhetsbrev gör att ni kan sätta upp smartare mål! Lycka till 

Relaterade Artiklar

Inte medlem hos oss än?

Välkommen tillbaka Snygging!