fbpx

F i t m i b o

Bloggen av
Robin & Jennifer

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på google

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kroppsviktsträning vecka 5

Hej alla Fitmibo krigare 

Fakta om Kroppsviktsträning

 

Kroppsviktsträning betyder att man använder den egna kroppsvikten som främsta redskapet eller motståndet i träningen, därav namnet kroppsviktsträning. Antingen kan man träna bara med kroppen, eller ta hjälp av ett mindre redskap. Detta för att undvika skaderisker och underlätta teknikträning. Vanliga övningar är bland många andra: armhävningar, pull-ups, core-övningar, dips, utfallssteg, plankan och squats. Alla övningar kan du enkelt göra hemma, på gymmet eller varför inte utomhus när så vädret tillåter.

Kroppsviktsträning en väldigt flexibel träningsform i jämförelse med att jobba med träningsmaskiner. Du använder din kropp som redskap och du kan träna högintensivt, lågintensivt, uthållighetsträning eller styrketräning – du väljer. 

FÖRDELAR MED KROPPSVIKTSTRÄNING

Fördelarna med kroppsviktsträning är många. Du kan utföra den nästan var som helst, du minimerar risken för skador, du förbättrar din smidighet, balans, kondition och ökar muskelstyrkan.

Träningen ger även mer energi och vitalitet. Den gör också så att kroppens energiförbrukning ökar och så även förbränningen av onödigt kroppsfett. 

Hur tränar du med egen kroppsvikt? 

Allt du behöver är din egna kropp och 1 kvm antingen inomhus eller utomhus. 

Kroppsviktträning kan utföras på många olika sätt. De vanligaste sätten är genom cirkelträning, att du lägger ihop fem övningar och kör dem utan eller med vila med bestämt antal varv. 

TRÄNA KONTINUERLIGT

Du bör träna kontinuerligt för bästa resultat, så tänk på att aktivera dig på något sätt varje dag. Om du ska kunna tillgodose dig  träningens alla fördelar bör du träna mer än två gånger i veckan. Tränar du mindre bibehåller du bara det du har eller tappar de träningsresultat som du redan har uppnått. Tränar du inte alls och har ett stillasittande jobb ökar risken för ohälsa i framtiden. 

Varför inte börja träna lite hårdare och upptäck hur roligt det är, speciellt när du börjar se resultaten av det du gör?

Lycka till med din kroppsviktsträning 

Relaterade Artiklar

Inte medlem hos oss än?

Välkommen tillbaka Snygging!